Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2009 21:18 - Кажете ми какво да ги правя такива?
Автор: clan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4497 Коментари: 6 Гласове:
0



Току що се прибирам и ръцете ми треперят. Почвам да си мисля, че хората с изкарани книжки на улицата остават все по-малко в сравнение с тези, които са си ги закупили. Преди по-малко от половин час слязох с приятелката си от трамвай 12 на тази спирката на ъгъла на бул. Рожен и ул. Илиянско шосе ето тук:


View Larger Map
и културно си зачаках зеления пешеходен светофар да светне. Светва той зелено и правя аз крачка напред държейки я за ръка и спокоен, че няма нито една движеща се кола си тръгвам напред и с периферното си зрение виждам засилен автомобил приближаваш заплашително със светещите си фарове със скорост, с която по всичко си пролича, че няма да може да спре. Само за протокола навсякъде е мокро - панически направих крачка назад, като със сила издърпах момичето си назад докато свистящите гуми на колата минаваха на сантиметри пред краката ми. Беше жена... /нищо против по принцип, но дефакто.../ Спря на средата на кръстовището на една страна поради "дрифт"-а, който направи. Ако имаше някой от ул. Илиянско шосе за наляво към Рожен най-малкото щеше да й обере предницата...
В пристъп на ярост изкрещявам "ТИ НОРМАЛНА ЛИ СИ, МА ?!", някакъв чичо в най-лявата лента по-назад излезе от колата си и извика "ИЗВАДИ ГО ТОЯ ОТ КОЛАТА И МУ ШИБНИ ЕДИН", явно мислейки, че е мъж, на което аз отговорих, че ако Й "шибна един" вероятно ще я приспя и допресичайки от другата страна изкрещях още веднъж "ВЪРВИ НА ПСИХОЛОГ!!НЕНОРМАЛНИЦА" /простете за главните букви и езика ама наистина се драх от ярост.../

Според мен лично тя си заслужаваше един хубав шамар, какъвто вероятно щеше и да получи ако беше попаднала на някой друг, не за друго а за да запомни по-добре случката. Нещото, което сега ми дойде на акъла е че трябваше да й отворя вратата, да й взема ключовете и да извикам КАТ за да й напише акт. Тя реално си мина на червено създавайки опасност за трима пешеходци, така със сигурност щеше да осмисли постъпката си още по-обстойно, не че не беше пребледняла и тя. Да не говорим ако беше пила примерно, щяха да й вземат книжката направо.
Сега половин час по-късно ми изскачат в главата далеч по-интелигентни реакции в главата и все пак какво бихте направили Вие ако попаднете в такава ситуация, особено ако сравнително скоро сте преживяли неприятен пътен инцидент.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Да убием нарушението в зародиш...
07.11.2009 22:02
Разбирам напълно ситуацията. В такъв момент, когато адреналинът е разтърсил цялото тяло не може да се очаква точна реакция. Добре е, че не сте се саморазправили...
Не знам как си решават подобни проблеми по света. Може би трябва да вземем тяхния опит. Но мисля, че нито полиция, нито който й да е може да промени нещата, ако ние самите не станем по-отговорни. Една приятелка, която живее във Франция ми разказваше по-подобен казус, че там при най-малкото нарушение вдигат телефона и се обаждат на полицията. Така, че няма нужда шофьорът да се оглежда за полиция. Той винаги е нащрек за всяко нарушение. Хората там съвсем съзнателно обясняват, че щом те могат да бъдат дисциплинирани на пътя , следва и другите да бъдат такива, ако не...нека си понесат наказанието. А ние гледаме филмите им и се чудим как така тяхната полицията винаги е на линия, а нашата-все не е там където има инциденти.
Ние не уважаваме себе си, а искаме другите да ни уважават. Едва ли има някой, който да не е ставал свидетел на присвяткването на фаровете, знак, че скоро ще срещнем КАТ...Та ние самите се солидаризираме с подобни нахалници на пътя, предупреждавайки ги да внимават... Не си даваме сметка, че някой път, един на 1000, но може да се случи точно на нас...същият този недисциплиниран и нагъл шофьор може да връхлети върху нас или върху нашите деца... или върху невинните деца пресичащи до училище...
Хора, бъдете разумни ! Всички държим мобилни телефони в ръцете си, а позвъняването до полицията е безплатно...Убийте нарушениетов зародиш!
цитирай
2. анонимен - Аз звъня постоянно
07.11.2009 22:29
Но това никак не помага, просто никой няма никаква инициатива да прави каквото и да било. С нашата съдебна система всеки може да се измъкне и реално обаждането виси във въздуха, ефект от него няма..
Да не говорим колко са адекватни отсреща - обаждаш се обясняваш на служителка в център 112 какво се е случило, тя ти казва да изчакаш и те пуска на служител в КАТ, който иска да чуе всичко ОТНАЧАЛО и в крайна сметка ако реши, че нищо няма да стане нищо и не прави... Мога да дам и примери, но е безсмислено - просто са решили, че щом няма последствия явно не трябва да се занимават. За това и манталитета ни такъв.
А присвяткването с фарове аз лично го одобрявам с малоумните ограничения на три ленти и перфектна асфалтова настилка без никаква причина от 90 на 60 км в час при които трябва едва ли не да набиеш рязко спирачки за да ги спазиш. Естествено на 50 м след знака във виража на завоя зад някой храст са се скрили двама партизани със жилетки и палки. И естествено застават на най-неадекватните ограничения, които всеки логично мислещ шофьор не би спазил. И както се казва в едно много готино клипче:
Tell me how you drive and I'll tell you what kind of an idiot you are :)
http://www.fahrtipps.de/flash/fahrschule-bozzetto.swf
цитирай
3. injir - Господ ви е пазил. Запали свещ в б...
08.11.2009 20:27
Господ ви е пазил. Запали свещ в близката църква и се радвайте на живота.
цитирай
4. clan - По-скоро...
09.11.2009 00:25
injir написа:
Господ ви е пазил. Запали свещ в близката църква и се радвайте на живота.

по-скоро ще запаля една за онази шматка, която беше зад волана - да не тресне някой...
цитирай
5. анонимен - Б.Б./Баден Баден/
19.11.2009 08:43
Е тва сте комунистите - раздавате шамари!Не е ли по-достойно да презреш мъките,стрелите...да запишеш номера на гражданката водач и го send-неш до най-близкия ОФ клуб на ГЕРБ на вниманието на Ц.Ц,Ц.Ц. или даже до Б.Б.
цитирай
6. анонимен - Oтдавна...
19.11.2009 08:56
... не беше наминавал насам Б.Б. /Баден Баден/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: clan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 259402
Постинги: 57
Коментари: 188
Гласове: 913
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930